söndag 20 maj 2007

Odlarmirakel


På påsen varnades för dålig grobarhet. Att det skulle bli tio plantor av lika många frö var därför osannolikt. Döm av min förvåning när 14 kraftiga kronärtskocksplantor spirade i såkrukan. Ett mirakel? Och katten Sigge som älskar färsk sparris och morötter nöjer sig med att lukta på de små skockorna från sin favoritplats i köksfönstret.

Att vara odlare har sin högtidsstunder.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det häftigt! Förra året sådde jag sex år! gamla tomatfrön, när de var pinfärska skulle grobarheten vara 80% och efter 6 år var de alltså 100%. Faschinerande! Spännande sådd, ska bli kul att se hur de tar sig...

Malin sa...

En del säger att det är bara "dårar och amatörer" som klarar kronärtskockor...jag har gjort det och lämnar det fritt att välja sin kategori...eller skita i det...de är bara avundsjuka. Har tre plantor ute i landet som övervintrat och ska bli spännande och se om det blir någon skörd i år...
Förresten så tror jag fröfirmorna garderar sig genom att skriva som de gör på påsarna...
Från Malin

Lindas trädgårdsblogg sa...

Kronärtskocka, coolt. Själv är jag fascinerad över squashens växtkraft. Den blommar för fullt på köksbrädan (sått flera veckor för tidigt antar jag).

Anonym sa...

Trolleri! Fjorton plantor av tio frön låter som ett angenämt mysterium...
Måste genast så nåt!

Jeanette Nord sa...

Sigge är ett mirakel! Blir det fler av honom också om han planteras tro..... Ser fram emot att bli bjuden på dina skockor!

Anonym sa...

Men vilken väluppfostrad Sigge, som låter mattes plantor vara.

Fast jag tycker han ser ut som om han funderar på att gallra lite bland dom...

Hälsar L8