måndag 12 juli 2010

Mormors brosch blommar

































Egentligen är den ganska oansenlig. Lite försynt sådär. Men går man närmre ser man hur fantastisk den egentligen är. Stjärnflockan tillhör mina absoluta favoriter. Och blommar glatt varje sommar.

Extra gulligt är att den också kallas för Mormors brosch. En sådan blomma vill man allt pryda sig med.

10 kommentarer:

Christina sa...

Vad roligt att jag hittade din fina blogg! Stjärnflockan är också en av mina favoriter. Jag har ett par olika sorter, en nästan vit och en röd. Sen har jag fått en planta som ska vara riktigt röd, men har inte sett den blomma. Jag har också sått frö som jag plockat någonstans och inte heller där vet jag hur den ser ut.
Ha det riktigt gott!
Jag återkommer gärna!
Christina

Mimi sa...

Vilket underbart namn!! Tyvärr har jag ingen stjärnflocka ännu. Jättefin! Hälsn mimi

Lotta sa...

Oh ja, det är en utav mina stora favoriter också. Har aldrig hört namnet mormors brosch innan men det var verkligen passande. Ha det bra!

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Jag brukar ta in blommor och ställa dem en o en, i mycket små vaser. Blomman är så himla fin i närbild, precis som dina bilder:-)

Ha det gott i den härliga sommaren! Hillevi

Ruben sa...

Att den kallas för "Mormors brosch" har jag inte hört tidigare - men, jag har alltid tyckt att den liknar en brosch. "Linnés döttrar" är ett annat namn.
Ha det gott!
/Ruben

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Aha, det har jag inte hört att den kallas för... Låter ju mycket passande...... Urfin bild du tagit! Stjärnflockan är en av mina favoriter också!

Ha det skönt!
Kram Charlotte

Anonym sa...

Som jag har letat efter just den här vackra blomman. Det enda namn jag vetat om på den sedan jag var 3-4 år har varit just Mormors brosch men aldrig har någon fattat vilken blomma jag menade. Den påminner mig verkligen om just min mormor som hade den i sin rabatt. Tack för vackra bilder.

wej sa...

i wish i understood this.

Utblickaren sa...

Vilka vackra bilder du tar!

"Linné döttrar" minglar snyggt med många andra skönheter i trädgården. Jag gillar verkligen den sociala stjärnflockan som tar för sig och bidrar i många sammanhang, i mitt fall tillsammans med kronliljor (nu överblommade)och nävor.
Tack för titten,
Utblickaren

Anonym sa...

Själv har jag fått lärt mig smeknamnet "mormors kjolar" på just Stjärnflockan.
Vilken vacker bild på den du har. Personligen gillar jag de med lite mer färg som denna lite mer än de i lite blekare nyanser. Men naturligtvis är det de ljusa som har spritt ut sig....