tisdag 29 juni 2010

Oktoberlönen är bokad

































Ahh, allium. Denna sjukt coola blomma kan jag aldrig få nog av. Gick just förbi ett hus med putsad fasad där dessa jätteallium får trona i mängd utan konkurrens. Så vansinnigt snyggt och stiligt.
Bestämde på studs att köpa svindyra alliumlökar för oktoberlönen. Kanske kan man importera en låda eller två från Holland? Planen är: Plantera i höst, lev på havregryn och dröm om lökfrossa.

8 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Kan vi dela på en låda???
Jag älskar också allium och vilken läcker bild du tagit.
Jag har haft som mest 53 på samma ställe men för mig dör de ut efter några år.
Ha det gott
Annika

Lindas trädgårdsblogg sa...

Jag måste också fylla på med mera allium. Säg till om du hittar nåt bra ställe att beställa från! Otroligt vacker bild!

Lotta sa...

Väldigt, väldigt snyggt! Jag nöjer mig inte med allium, jag vill ha bakgrunden till också. Då är det väl ommålning av huset som gäller då!

Mimi sa...

Härligt snyggt! Här blir det ingenting av dem, så jag får nöja mig med att se på an dras bilder. Hälsn Mimi

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken snygg bild på de åtråvärda alliumen....... Kan mycket väl gå på din linje för att få tillräcklig mängd till våren. Tipsa gärna oss andra allium-hungriga om du hittar något bra ställe att beställa i dem i 'lådformat'.....

Tycker också att de vita är fantastiska och skulle vilja ha massor till en vit rabatt jag planerar. Men om man blir ruinerad av att köpa de mängder man vill ha av den lila, är det ju inget av vad de de vita kostar att skaffa sig mängder av..... Så tips på bra pris på vita tas tacksamt emot också. Du är ju bra på att nosa upp saker Momica!!!

Ha det sommargott!
Kram Charlotte

Anonym sa...

Jag ska själv ha tag i ca 200 st i olika storlekar till hösten så jag har varit runt o kollat priser och utbud. Denna här http://www.eurobulb.nl/index.php/home/ är nog den jag kommer att beställa av. Bra priser, och stort utbud. Men finns det nån som hittar bättre, så säg till!

Mvh Eva

Bibbi sa...

Vilken fin blogg... jag tittar in för första gången. Jord under naglarna har jag och tillbringar hela dagarna ute i trädgården... men min blogg är inte så utvecklad ännu ...så det finns inte så mycket att se!
Hit kommer jag fler gånger!!

Mylla sa...

Ska kolla upp olika löksäljare och återkommer!