fredag 9 april 2010

Det blommade rätt dag!



Det är egentligen helt otroligt. Trädgårdens äppelträd har pysslats om sedan i höstas för att blomma exakt den åttonde april. Och vad händer – igår slog de första äppelblommorna ut. Jag är stum. Tyvärr doftar det då inte nyutslagna äppelblommor. Den snygga kakaoflisen som täcker krukorna avger en svag doft av fotsvett och instängt tonårsrum. Men snyggt är det!


En av trädgårdens mest fotograferade delar är den coola stickade skottkärran med matchande grep. Och så Gunnel Carlson förstås.


Zetas trädgård har byggt upp en miniversion av sin plantskola som är bedårande vacker med spaljerad mispel längs väggarna. Uppstammad mispel är också grunden i Ulf Nordfjells installation på mässan.


Livligaste montern står definitivt Tage Andersen för. Eller rättare sagt hans tio pilska hängbuksvin som hoppar omkring i en väldesignad inhägnad för att göra reklam för Tages nya hemvist Gunillaberg.

5 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Helt fantastiskt! Det där med att 'trimma' in blomningstid till mässor måste vara en hel vetenskap.

Kul, kul...sitter på tåget mot STH och mässan imorgon....

Ses,
Charlotte

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Halloj!

Försökte verkligen få syn på dig... Var till Skånes monter säkert 4 ggr under lördagen, men såg dig inte. Hade varit roligt att få säga hej! Montern var jättefin och vad smart att ha en scen med lite aktivitet på. Lyssnade på några intervjuer med Gunnel - kul! Är ju lite extra betuttad i Skåne. Drömmer om att flytta dit en dag (eller rättare sagt: vi kommer att göra det...!)

Det här med monterbygge kan jag verkligen fascineras av. Det var verkligen enormt stora skillnader mellan montrarna/visningsträdgårdarna. Men ni hade en av de finaste och bäst uppbyggda!

Ha' det bra!
/Charlotte

Peter Gaunitz Landskapsdesign sa...

Vad trevligt att få se lite bilder från mässan!

Fundera grönt sa...

Kul att ses! Fantastiskt häftigt att de började blomma så tajmat. Proffsigt!
Ha det gott!
Nanna

Mylla sa...

Ja, det var riktigt roligt att ses Nanna. Och synd att vi missade varandra Charlotte. Det kommer säkert fler tillfällen!