tisdag 18 maj 2010

Vilse i pannkakan?

































Att välja rätt väg i livet är inte lätt. Ibland går man på slingriga vägar och hamnar i trista återvändsgränder. Men plötsligt ser man ljuset och allt tycks möjligt. Precis så är det med labyrinter. Kanske är det därför jag gillar dem så mycket. Särskilt riktigt välväxta sorter som inte går att fuska sig igenom.

Den här ståtliga labyrinten finns i Köpenhamns stadsdel Fredriksberg. Har varit där flera gånger men alltid lyckats missa denna finfina variant som växer på en sluttning. På avstånd ser den bara ut som en jättehäck. Men kommer du nära, upptäcker du spännande vägval. Höger eller vänster?

7 kommentarer:

Allers Trädgård sa...

Superhäftigt - och lite rysligt, om jag ska vara ärlig. Vad kan inte hända här? Om om man inte hittar ut? Världens snyggaste skräckfilmsscenografi!
/Hej hej

Cecilia - Vi tre & trädgård sa...

Di danskarna di danskarna - de vet hur de ska göra. Underbara häckar.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Labyrinter i form av häckar är både lekfullt och lite skrämmande.... Speciellt om dem är så höga som på bilden.... Gillar din liknelse om livet när det helt plötsligt vänder och sådant som man trodde var omöjligt, plötsligt blir det... som att hitta ut från labyrinten ... :-)

Ha' det bra!
/Charlotte

Wanstadius trädgård sa...

Vad vackert det är med häckar... De gör ju så mycket för trädgården. Var själv inne på att göra en "mini"labyrint hemma, men inte ens det fick plats tyvärr... Får önska sig en lite större tomt!!! Vårhälsningar Jessica

Annika Christensen sa...

Dit måste jag åka...
Vad mycket fint du har på din blogg.
Kul att hitta hit måste jag säga.
Ha det gott
Annika

Grobar-Karina sa...

Så fint att det är slingrigt. Gick i en labyrint i Berlin i stekande sommarhetta...big mistake! Fick nästan panik. Med risk att spoila vet jag ett trick. Vill ni inte veta, läs inte min nästa kommentar, men ni som vill ha svaret ifall ni inte har tid, men ändå vill ta er igenom...

Grobar-Karina sa...

Nu kommer tipset:


Välj alltid det yttersta alternativet, det som verkar längst bort. Det är meningen att du ska uppehålla dig längsta möjliga tid i labyrinten. Ta med en dricka, hehe!